Vi är Hyundai Luleå
Efter 30 år i Luleå har Dahlqvist Bil lämnat över varumärket Hyundai till ett annat familjeföretag med lång erfarenhet – Bilbolaget. Nu kanske du tänker ”Jaha, men det finns ju redan i stan”. Well, det här är lite krångligare än så. Sätt dig ner, så ska vi berätta. 

Här för att stanna

Det mesta förändras inte

Först och främst ska vi kanske börja med att förklara våra intentioner. Vi är här för att stanna och vår avsikt är att skapa något långvarigt. Vi är och kommer fortsätta vara en bilförsäljare du kan känna dig trygg att göra affärer med.

Vårt förvärv av Dahlqvist bil innebär egentligen inte så mycket skillnad för dig som kund. Vi håller till i samma lokaler, har samma fantastiska medarbetare och lovar att erbjuda minst lika bra service. Den främsta skillnaden är att folk får nya kläder och huset får nya skyltar.

Bilbolaget tar över Hyundai i Luleå

Vilka är vi på Bilbolaget

Med personlig omtanke skapar vi upplevelser utöver det vanliga

Bilbolaget är ett familjeägt företag som sålt Volvo i över 85 år. Men vi är mycket mer än bara en Volvohandlare. Idag säljer vi både nya och begagnade person- och transportbilar från ett stort antal märken samt har flera andra bolag under våra vingar.

Vi vill ge våra kunder de bästa råden och skapa upplevelser utöver det vanliga. Därför erbjuder vi helhetslösningar – från försäljning av bilar och lastbilar till service och anpassade tjänster som finansiering, försäkring och drivmedel.

Inte det Bilbolaget

Det är nu förvirringen börjar. Eller ja, nu slutar förvirringen förhoppningsvis snart, för nu ska vi berätta hur det kommer sig att det plötsligt finns två Bilbolaget med olika logotyper på samma ort. 

En gång för länge sedan, närmare bestämt år 1932, tog bröderna Gustaf och Sven O Persson över agenturen för Volvo i Jämtland. De grundade då Bilbolaget Östersund Person & Co och under åren som följer öppnar de flertalet bilhallar, bland annat i Sundsvall. Snabbspolar vi sedan till 1955 delas företaget upp mellan bröderna. Sundsvall blir ett bolag och Östersund ett annat.

Där vinkar vi alltså adjö till företagsdelen som idag heter Bilbolaget Nord. Det Bilbolaget du nog tänker på, det som redan finns i Luleå. Vi är alltså två helt olika bolag som inte delar mer än namnet (otroligt opraktiskt, vi vet) och familjeägarnas släktlinje.

Av den anledningen kommer vi helt enkelt att kalla anläggningen vi har i Luleå för just Hyundai Luleå. Det är lite som i Pippi. ”Jag är ett barn och det här är mitt hem, alltså är det här ett barnhem.”

Vi är i Luleå och säljer Hyundai, alltså är det här Hyundai Luleå.

Bilbolaget förvärvar Dahlqvist bil - blir Hyundai i Luleå

Bilbolaget Personbilar växer med Hyundai

Bilbolaget Personbilar med anläggningar från Norrtälje till Sundsvall/Timrå har träffat avtal om att förvärva Dahlqvist Bil i Norr AB.

– Efter nästan 30 år med fantastiska kunder och medarbetare så tänker jag på att trygga verksamheten framåt. Då handlar det för mig om att hitta en säker och stabil ägare som kan ta Hyundai i Luleå in i framtiden. Att det är ett familjeföretag som satsar på att fortsätta att utveckla verksamheten känns extra bra, säger Tom Dahlqvist, ägare till Dahlqvist Bil i Norr.